Телешки език с домати и сирене в гювече
Вкусно предложение за семейната трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Езикът се сварява в подсолена вода и се обелва под течаща вода. Оризът и част от настъргания лук се задушават в 150 мл вода и малко краве масло. Прибавя се джоджен. Обеленият език се нарязва на тънки ивици и заедно с останалия лук се запържва в сгорещеното краве масло. Към края се прибавят разбитите яйца и се пържат при постоянно бъркане. Към получената смес се прибавя задушеният ориз и се разбърква. Доматите се нарязват на колелца с дебелина около 1/2 см. В гювечета се подреждат доматите нарязани на колелца, отгоре се изсипва готовата смес и се поръсва с настърганото сирене и кашкавал. Запича се в предварително загрята на 180С фурна за около 15-20 минути.
Още по темата
Нарежете месото на кубчета го запържете, прибавете малко вода и оставете да се задуши. Разпределете в гювечетата, прибавете нарязаните на кубчета картофи, ситно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп