
Замесете го сутринта, за да е готов за обяд




Разтворете маята в горещата вода. Прибавете солта. Смесете двата вида брашно и изсипете толкова от тях в купата с маята, че да се получи твърдо тесто. Изсипете тестото върху набрашнена повърхност и месете докато стане гладко и еластично, около 8-10 мин. Оформете на топка. Сложете тестото в намазнена купа и го намажете и отгоре с олио. Покрийте купата с капак и оставете тестото да втасва, докато си удвои обема, около 30 мин. Ударете тестото с юмрук и го оставете да удвои обема си още веднъж (още 30 мин.). Разделете тестото на 8 равни части и ги разточете на тънки листи с диаметър 23 см. Сложете един от листите в намазнена тавичка и го поръсете със сусам. Печете при 200° С 5-6 мин. докато хляба изглежда сух, леко кафяв и изпълнен с мехури.
Повторете същата процедура и с останалото тесто. Охладете и съхранявайте на сухо място.

