Мусака с пиле и гъби

Мусака с пиле и гъби Лакомник
Мусака с пиле и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пилешки бутчета

150 г гъби (печурки)

500 г картофи

1 глава лук

1 яйце

1 ч.ч. прясно мляко

сол на вкус

2 с.л. олио

кубче зеленчуков бульон

магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Сваряваме в подсолена вода пилешките бутчета. Обезкостяваме ги и нарязваме месото на малки парченца. В олио (масло) запържваме нарязаните лук и гъби. Овкусяваме със зеленчуковия бульон (може да се сложат и други подправки в зависимост от вкуса). В тавичка разстиламе гъбената смес, пилешкото месо и нарязаните на кубчета картофи. Добавяме малко сол и магданоз. Печем в умерена фурна. Накрая мусаката се залива със смес от разбитото яйце и прясно мляко. Запичаме до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц