Арабска баклава



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците. Орехите и захарта за блата се смилат, добавят се брашното и канелата и всичко се разбърква. Накрая се прибавя сместа от белтъците и жълтъците и всичко отново се разбърква.
В намазана тава с масло се разстилат шест от корите една върху друга, като предварително всяка се намазва с разтопено масло. Изсипва се сместа за плънката и се покрива с останалите кори, също намазани с масло. Разрязва се на ромбове и се пече 30 мин в загрята фурна на 200 градуса. Приготвя се захарен сироп. Оставя се да изстине и баклавата се сиропира.
Да ви е сладко!
Още по темата

Накиснете бадемите в кипяща вода за няколко минути, обелете корите и изсушете за около 5 минути в гореща фурна. След това смелете бадемите в кухненски комбайн....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп