




Корите се разгъват внимателно. Върху най-горната се намазва обилно масло, ръси се от плънката (всичко от нея се смесва в купичка предварително) и най-отгоре се разстила пласт от суровия пресен кадаиф.
Тегли се внимателно, с две ръце, равномерно, до самия край на корите. Количеството е около една шепа на руло.
Хващат се горните 2 кори с плънката и кадаифа и се навиват на руло.
Намазва се обилно следващата кора с масло, слага се рулото върху нея и заедно с още една кора се навива отново - едно руло се завива с 4 кори.
Получават се няколко - 5 или 6 - дебели рула, които може да се нарежат на големи или малки парчета.
Нареждат се в намазнена тавичка и се пекат 30 минути на 180°С, или докато се получи златист цвят. Междувременно продуктите за сиропа се сваряват за 10 минути.
Изчаква се да се поохлади малко и се залива баклавата.
Може да се сервира след час, но най-хубава е на следващия ден.
