




Накиснете бадемите в кипяща вода за няколко минути, обелете корите и изсушете за около 5 минути в гореща фурна. След това смелете бадемите в кухненски комбайн.
Стопете маслото на слаб огън и намажете дъното на дълбока тава с размери 30х40 см. Разстелете една кора на дъното, намажете с масло, отгоре сложете втора и пак намажете. Повторете процедурата с още 3 кори. Отгоре поръсете част от смлените бадеми. Отгоре сложете 2 кори, намазани с масло. Повторете процедурата с останалите бадеми и кори. Най-отгоре поставете 5 кори, една над друга.
С остър нож разрежете на квадрати, и украсете отгоре с цели бадеми.
Напръскайте повърхността на баклавата с розова вода и печете в загрята фурна (180 градуса) за 30 мин. до златисто кафяво. Пригответе сиропа. Сварете захарта с водата и лимоновия сок докато леко се сгъсти, свалете от огъня и добавете розовата вода. Оставете да се охлади. След като извадите тавата от фурната, веднага залейте с хладния сироп. Оставете един час да престои, за да попие сиропа.
