Алтън татлъсъ – златен сладкиш

Алтън татлъсъ – златен сладкиш Лакомник
Алтън татлъсъ – златен сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Джейлян Алиева, Попово
Лакомник Необходими продукти

1/2 в.ч. олио

1/2 маргарин
1 яйце (белтъкът в тестото, жълтъкът за намазване)
3 с.л. кисело мляко
1/2 бакпулвер
брашно, колкото поеме
За сиропа:
2 1/2 в.ч. захар
3 в.ч. вода
няколко капки лимон

Начин на приготвянe

Първо приготвяме сиропа.

После омесваме тестото и го разделяме на две части.

Разточваме с големината на тавата и с помощта на чаша режем кръгчета.

Втората кора се нарязва по същия начин, но в средата правим отвор с капачка на шише и поставяме върху цялото кръгче.

Отгоре в отвора се слагат орехи и се намазва с жълтък.

Печем на 200 градуса. След това се заливат със студен сироп.

Още по темата
Още по темата
Пълнена баклава с кадаиф
Корите се разгъват внимателно. Върху най-горната се намазва обилно масло, ръси се от плънката (всичко от нея се смесва в купичка предварително) и най-отгоре се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц