Агнешки кюфтета

Агнешки кюфтета Лакомник
Агнешки кюфтета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешка кайма

2 филии сух хляб

1 глава лук

1 връзка магданоз

сол

2-3 яйца

1ч.л. оцет

1с.л.олио

масло за пържене

Начин на приготвянe

В смляното агнешко месо се слагат ситно нарязания лук,сол,магданоз,яйцата,накиснатия и изцеден хляб и по една лъжица оцет и олио.Умесва се хубаво тази смес и се оставя да почине.След това се правят кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в маслото.

Още по темата
Още по темата
Агнешки шишчета
Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът - на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото. Месото се подправя с джоджен, розмарин, сол, черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц