Агнешки кюфтета в сос от шамфъстък

Агнешки кюфтета в сос от шамфъстък Лакомник
Агнешки кюфтета в сос от шамфъстък
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г мляно агнешко месо

1 глава лук, настърган

3 скилидки чесън, смачкани

50 г френско грозде

50 г шамфъстък, натрошен

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1/4 ч.л. бахар

1/4 ч.л. канела

1/2 връзка прясна мента, ситно нарязана

1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно

5-8 с.л. зехтин

За соса:

200 г безсолен шамфъстък, почистен

3 скилидки чесън, смачкани

50 г сусамов тахан

сок от 2 лимона

3-4 с.л. вода

Начин на приготвянe

На среден огън в сух тиган запечете леко част шамфъстъка до златисто. Оставете да изстине и сложете настрана. Поставете останалата част в кухненски робот и смете фино. Смесете чесъна, тахана и лимона. Добавете водата и разбъркайте добре до гъстотата на боза и фино като крем.

Смесете всички съставки за кюфтетата с изключение на зехтина. Него загрейте и изпържете вътре топчета от сместа с формата на малки кюфтенца. Пържете 8-10 минути до златисто. Сервирайте ги поръсени със запечения шамфъстък и соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц