Яхния с кюфтета и боб

Яхния с кюфтета и боб Лакомник

Интересно и много вкусно ястие

Яхния с кюфтета и боб
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1 глава лук

черен пипер

чубрица

кимион

галета

зехтин

500 г консервирн боб

2 глави лук

1 морков

2 домата

червен пипер

300 мл зеленчуков бульон

джоджен

магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Омесете каймата като я сложите в купа и добавите черен пипер, галета, нарязан на ситно лук, чубрица и кимион на вкус. Разбъркайте всичко и оформете малки кюфтенца. Загрейте зехтина в дълбока тенджера и сложете в него кюфтетата да се запържат. Пържете до приятен златисто-кафяв цвят, като ги обръщате периодично да се сготвят от всички страни. 

Почистете останалия лук и моркова и ги нарежете на дребно. Готовите кюфтета извадете върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината. В тенджерата със същата мазнина сложете лука и моркова, запържете до омекване, добавете червения пипер и настърганите домати и разбъркайте. Посолете на вкус и сложете лъжичка захар да балансирате доматения вкус. Оставете сместа да поври 5 минути и добавете бульона, разбъркайте сложете кюфтенцата и разбъркайте. Сложете капака и оставете да къкри на средна температура за около 20 минути.

Отцедете боба и го сложете го в яхнията, разбъркайте и подправете с джоджен, черен пипер и сол ако е необходимо. Оставете яхнията за още 10 минути да поври и махнете от котлона. При сервиране поръсете със свеж пресен магданоз.

Още по темата
Още по темата
Килифарска яхния с пиле
Пилето се измива, нарязва се и се слага да се свари. При завирането се изтребва пяната. Лукът и морковите се изчистват, измиват се, нарязват се ситно и се слагат в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц