Ябълков сладкиш с маскарпоне

Икономичен и ароматен десерт подходящ за всеки сезон


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разбийте яйцата със захарта и солта до образуването на пухкава пяна. Сиренето маскарпоне намачкайте на пюре. Добавете към него няколко лъжици от яйчената смес, след което добавете и останалата смес. Смесете брашното с бакпулвера и ванилията. Обелените и почистени от семките ябълки нарежете на кубчета, добавете ги към тестото и разбъркайте. Така получената смес изсипете в намазнена и набрашнена разглобяема форма за кейк. Печете в предварително загрята на 180С фурна до златисто. След като изстине, поръсете сладкиша с канела и пудра захар по желание.
Още по темата

Тефлонов съд се намазва с маргарин. Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавят се настърганите ябълки, счуканите орехи и останалите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп