Ябълков десерт с канелен сироп

Интересен и икономичен десерт за всеки ден


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Почистваме ябълките и ги обелваме. Нарязваме ги на кръгчета и почистваме вътрешността с помощта на кръгла формичка за сладки или внимателно с нож. Готовите кръгчета потапяме във вода, за да не потъмнеят. В купа разбиваме яйцето, добавяме водата, ванилията, захарта, солта и канелата. Загряваме олиото в тиган и пържим всяка ябълка, след като я потопим в панировката, докато станат златисти. Подреждаме ги в чинията за сервиране и ги заливаме със захарен сироп, в който сме добавили малко канела.
Още по темата

Маслото се разтопява, смесва се с рома. Прибавят се едро начупените орехови ядки и нарязаните на ситно сухи плодове. Всичко се разбърква добре. Бисквитите се начупват...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп