Щрудел с крем

Икономичен и лесен за приготвяне десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Загряваме прясното мляко на среден огън. Разбиваме жълтъците със захарта, а брашното – с 1 ч.ч. от загрятото мляко. Смесваме жълтъците и брашното и прибавяме към останалото прясно мляко. Държим на среден огън и разбъркваме постоянно. Преди кремът да заври, махаме от котлона и отново разбъркваме няколко пъти. Намазваме тава с олиото. Слагаме в нея половината кори, предварително намазани с разтопеното масло. Изстиналият крем сипваме върху корите, а върху тях слагаме останалите кори, също намазани с разтопено масло. Нарязваме щрудела на средни по големина парчета. Печем 20 мин във фурна, загрята на 180º. Изваждаме от фурната и оставяме да изстине. Преди да сервираме, поръсваме готовия десерт с пудрата захар и канелата.
Още по темата

Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухара, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава намазана с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп