Шоколадов пудинг с грис

Супер лесен за приготвяне и много вкусен десерт


Приготвяне
40 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Шоколадът се натрошава. Млякото се кипва. Добавя се захарта, маслото и натрошения шоколад. Сместа се загрява на бавен огън и се разбърква през цялото време, докато шоколадът не се разтопи напълно. Добавя се грисът, разбърква се и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона. Във форма за пудинг, намокрена с вода, се излива сместа и се оставя в хладилника за 2-3 часа.
Още по темата

Сините сливи се измиват, разполовяват и костилките им се отстраняват. Сушените кайсии се накисват за 1 час в студена вода, нарязват се на малки парченца, а ореховите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп