Шоколадов кейк с уиски (стъпка по стъпка)
Ароматно сладко изкушение и за специални случаи
Приготвяне
40 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Стъпка 1
Смесете кафявата захар, брашното и солта. Разтопете маслото, прибавете шоколада и разбъркайте до еднородна смес. Прибавете към брашното уискито, яйцата и разбъркайте.
Стъпка 2
Смесете брашнената и шоколадовата смес до еднородна смес. Сипете тестото в намаслена тава и запечете за около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна. Извадете готовия кекс, поръсете с вода и покрийте за няколко минути.
Още по темата
2/3 от маслото се разтопява , прибавят се яйцата и захарта и се разбиват хубаво. След това се слагат прясното мляко, брашното разбъркано с бакпулвера и какаото. Всички...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп