Кленов кейк с печени орехи



Приготвяне
65
Порции

10

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете продълговата формичка за кейк с малко зехтин. Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче по средата. Разбийте маслото в средно голяма купа с дървена лъжица, докато стане кремообразно. Смесете го с кленовия сироп. Добавете и яйцето, а след това млякото и ванилията. Сипете сместа в кладенчето и разбъркайте, докато брашното я поеме. Сложете и орехите и отново разбъркайте. Излейте сместа във формичката. Печете около 50 минути или докато при проба забитата в средата вилица излиза чиста. Ако кейкът се изпече отгоре твърде бързо, през последните 15 минути го покрийте с фолио. Оставете да изстине във формичката за 10 минути. Обърнете я и извадете кейка, за да изстине напълно.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп