Кленов кейк с печени орехи

Кленов кейк с печени орехи Лакомник
Кленов кейк с печени орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
65
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

285 г брашно с набухвател

85 г масло, размекнато

250 г кленов сироп

1 яйце, леко разбито

1 кутия кондензирано прясно мляко

1 чаена лъжичка ванилия

55 г орехи, печени и нарязани

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете продълговата формичка за кейк с малко зехтин. Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче по средата.  Разбийте маслото в средно голяма купа с дървена лъжица, докато стане кремообразно. Смесете го с кленовия сироп. Добавете и яйцето, а след това млякото и ванилията. Сипете сместа в кладенчето и разбъркайте, докато брашното я поеме. Сложете и орехите и отново разбъркайте. Излейте сместа във формичката. Печете около 50 минути или докато при проба забитата в средата вилица излиза чиста. Ако кейкът се изпече отгоре твърде бързо, през последните 15 минути го покрийте с фолио. Оставете да изстине във формичката за 10 минути. Обърнете я и извадете кейка, за да изстине напълно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц