Шоколадови бонбони със сушени плодове
Невероятни домашни бонбони с екзотичен привкус
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сушените плодове се накисват в 2 с.л. коняк, бренди или амарето. В метална тендежра се смесват кондензираното мляко, кравето масло, кафявата захар, течната сметана, натрошените бишкоти и начупените шоколади. Съдът се поставя на включен котлон. Бърка се докато се получи еднородна гъста смес. След това съдът се оттегля настрани. Сместа се оставя да се охлади. След това се слага в хладилник да стегне. От сместа се взема по супена лъжица. В средата се слага по един сушен плод. Бонбоната се оформя на топченце. Овалва се в какао. Слага се в книжни формички за бонбони. Готовите бонбони се подреждат в плато. Оставят се хладилник за час.
Още по темата
Сметаната се загрява до точка на кипене (не бива да завира) и се отмества от котлона. Двеста грама от шоколада се натрошава на дребно и се добавя в горещата сметана....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп