Бадемови бонбони

Бадемови бонбони Лакомник
Бадемови бонбони
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

650 г настърган шоколад (разделен на 2)

2 ч. ч. масло

500 г кафява захар

1 ч. ч. смлени бадеми

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 100° С. Постелете тава с размери 36х46 см. с хартия за печене и я намажете с олио. Изсипете половината от настъргания шоколад в тавата. Сложете я във фурната докато шоколадът се разтопи, около 5 мин. Извадете от фурната и размажете разтопения шоколад по дъното на тавата.

В голяма желязна тенджера, на умерена температура смесете маслото и захарта. Като бъркате непрекъснато, загрейте сместа до около 150° С или докато малко количество от сместа, пуснато в студена вода оформи твърда нишка. Веднага след като това стане махнете от огъня. Прибавете 3/4 ч. ч. от смлените бадеми и разбъркайте. Изсипете сместа върху разтопения шоколад, като я размажете равномерно.

Поръсете останалия настърган шоколад върху бадемовия слой. Той ще се разтопи от топлината на долния слой. Разпространете го равномерно. Изсипете останалите бадеми върху шоколада.

Нарежете на квадратчета или оставете да изстине и начупете на парченца. Охладете напълно преди да извадите от тавата. Може да омесите и като топчета.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц