Сладко изкушение за малки и големи
Сметаната се загрява до точка на кипене (не бива да завира) и се отмества от котлона. Двеста грама от шоколада се натрошава на дребно и се добавя в горещата сметана. Бъркате енергично докато сместа стане гладка, еднородна и лъскава. Оставяте да се охлади и прибирате в хладилник за 3 часа.
През това време може да си подготвите ядките- да ги запечете за кратко във фурната или на тиган. В случай, че запичате на тиган направете го на слаб котлон като често разбърквате. Вафлите се нарязват на кубчета с размер 1/1 см. След като се охладят, ядките се смесват и нарязват.
Режат се не много едро. След 3 часа ганаша се е стегнал достатъчно и към него добавете 2/3 от нарязаните ядки и нарязаните парченца вафли. Трябва да разбъркате добре тази смес. Малко е трудна за разбъркване, но не използвайте миксер или пасатор.
Най-добре става с по-голяма лъжица. От разбърканата смес оформяте топчета с големината на среден орех. Поставяйте ги върху голямо парче пекарска партия 40/40 см.
Останалият 200 гр. шоколад се разтопява на водна баня и се темперира до около 30 градуса, но не повече (ако нямате термометър, направете следното: потопете чаена лъжичка в разтопеният шоколад, задръжте за малко в шоколада и гребнете от него. Докоснете с устните си, шоколада трябва да е леко топъл, но не да пари. Това е нужната температура). Слагате едно топче в разтопения шоколад и обливате добре с помощта на лъжица. Повдигате бонбона с върховете на вилица, без да го набождате. Отцедете го добре и го върнете върху листа хартия. Веднага поръсете с малко от ядките. Така правите всички топчета едно по едно. Оставяте за една нощ на хладно, но не в хладилник. Готовите рошави бонбони подреждате в книжни капсули.