Майсторска торта за вашия празник
Мекото масло разбиваме със захарта до получаването на пухкав крем. Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълновата. Добавяме шоколада към маслената смес. Бъркаме с шпатула. Добавяме жълтъците и отново бъркаме до получаване на хомогенна смес. Добавяме брашното на 2-3 пъти като много внимателно бъркаме до пълното му абсорбиране. Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги добавяме постепенно към сместа, като бъркаме много внимателно, за да може тестото да си остане пухкаво. За печенето приготвяме тавичка с махащо се дъно, като я покриваме с хартия за печене и намазваме стените с масло. Сипваме сместа, заглаждаме и печем 45-50 минути под средното ниво на фурната. За готовност проверяваме с дървен шиш. След като блатът се изпече го оставяме да изстине.
Смесваме прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и варим на котлона до кипване. Разтваряме желатина в малко вода, загряваме го и го добавяме към затоплената смес. Оставяме крема да се охлади и стегне.
Вадим изстиналия блат от формата и внимателно го разрязваме с конец. Върху най-долния блат изсипваме крема. След като наредим блатовете оставяме тортата да стгене в хладилника за около 3 часа и я изваждаме върху подходяща чиния.
Приготвяме шоколадовия кувертюр като разтопяваме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова на ниска мощност като вадим купата да разбъркваме от време на време. Поливаме тортата с шоколадовия крем и заглаждаме. Декорираме по желание.