Шоколадова торта

Шоколадова торта Лакомник

Бърза рецепта с три продукта

Шоколадова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

175 грама тъмен шоколад

7 яйца

140 грама масло

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 130 градуса. Намажете форма за тортата с масло, след това покрийте с хартия за печене.

Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Преди съвсем да се стопи, добавете и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато напълно се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.

Отделете жълтъците от белтъците и в подходящ съд разбийте жълтъците, докато поучите гладка пяна. След това в тях добавете сместа от шоколад и масло и разбъркайте.

В друга купа разбийте на сняг белтъците и постепенно ги добавете в предварително приготвената смес като бъркате внимателно, докато сместа стане напълно гладка.

Изсипете сместа в предварително подготвената форма за печене и покрийте с фолио. Формата поставете в по-голям съд за печене, който напълнете с топла вода, така че да покрие формата до половината.

Печете 25 минути. Вътрешността на тортата ще бъде мека, а отвън ще бъде хрупкава.

След изпичане оставете тортата да се охлади и поръсете с пудра захар или залейте с глазура  по избор (шоколадова). Можете да поднесете с пресни ягоди или плодове по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц