Чеснов хляб със сирене
Рецепта за пухкав и ароматен домашен хляб
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голяма купа се пресяват брашното с маята и солта. Топлата вода се разбърква със зехтина и меда. Изсипва се при брашното. Омесва се тесто. Покрива се и се оставя за 30 минути. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник или кръг. Прехвърля се в намаслена или застлана с хартия за печене форма. Отделно мекото краве масло се разбърква с чесъна. Приготвената смес се намазва върху хляба. Отгоре се поръсва с настърганото сирене и мащерката. Хлабът се пече в предварително загрята фурна за 30 минути.
Още по темата
Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипва се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп