Пълнен хляб

Пълнен хляб Лакомник
Пълнен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 хляб, по-дълъг

1/2 масло от 125 г, разтопено

1/8 ч.ч. зехтин

3 ч.л. смлян лук

2-3 скилидки чесън, настърган

1 с.л. дижонска горчица

1 с.л. маково семе

3 с.л. нарязан магданоз

200 г настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Смесете разтопеното масло, зехтин, лук, чесън, дижонска горчица, маково семе и магданоза в купа. Нарежете хляба на кубчета, без да се разрязва до края на долната кора. Сместа от масло, лук и чесън се слага внимателно в тези пукнатини с помощта на малка лъжица и над горната част на хляба. Попълнете тези пукнатини с настъргания кашкавал. Увийте целия хляб с фолио, уплътнете стените и печете в продължение на 15-20 минути на 180 градуса. Извадете от фурната и отстранете фолиото. Връща се обратно и се пече се за още 10 минути, докато кашкавала се запече.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц