Червена леща къри с тиква и боб
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарязват на дребно. Лещата и боба се измиват и се поставят в тенджера. Сипва се бульонът, куркумата и се кипва. Огънят се намалява и ястието се вари 15 минути с похлупен капак до омекването на лещата. В тиган се задушава лукът до омекване около 4-5 минути. Прибавя се чесънът, кимионът и кориандърът и се запържват за 2-3 минути заедно. Лукът и доматите с нарязаната тиква се прибавят към лещата и се варят на среден огън около 15 минути, като периодично се разбърква. В края на варенето се излива кокосовото мляко и се подправя със смлян черен пипер. Отстранява се от огъня.
Още по темата
Нарежете гъбите и лука на кубчета, а магданоза – на ситно. Смесете ги и ги задушете в олио. Нареже тиквата и картофите по дължина на по-едри парчета, залейте ги...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп