Царевична питка под капак

Царевична питка под капак Лакомник

История от едно време за огнището - любимото място в къщата

Царевична питка под капак
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг царевично брашно

1 ч.ч. пшеничено брашно

300 г кисело мляко

125 г масло

сол

Начин на приготвянe

Към пресятото царевично и пшеничено брашно се прибавят разбитото кисело мляко и сол. Замесва се тесто, което се оформя на питка и се слага в тава, намазана обилно с масло. В огнище се горят дърва, докато се получи жар. Жарта се отдръпва встрани, а на нагрятото огнище се поставя тавата с питката. Тавата се похлупва с капак, а върху капака се слага жарта. Питката се пече около 1 час.

Още по темата
Още по темата
Празнична царевична питка
Двата вида брашно се пресяват и към тях се добавят захарта, бакпулверът, солта и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и също се добавят към брашното. Замесва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц