Царевичен хляб

Царевичен хляб Лакомник

Домашно изкушение само за половин час

Царевичен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
16
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 прясна царевица или 70 г замразена сладка царевица

140 г брашно

100 г царевично брашно

1 с.л. бакпулвер

150 мл нискомаслено прясно мляко

4 с.л. зехтин

1 яйце

1 с.л. незахаросан мед

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 220 градуса. Леко намажете квадратна формичка с ширина 18 см и дълбочина 5 см с 1 чаена лъжичка зехтин. Ако използвате прясна царевица от кочан, наронете зърната, като използвате остър нож. В средно голяма купа разбъркайте добре двата типа брашно и бакпулвера. В по-малък съд смесете царевицата, млякото, зехтина, яйцето и меда и ги разбийте добре. Прибавете сместа с яйцето към тази с брашното. Разбъркайте бързо и енергично, а после излейте във формичката, като не забравите и полепналото по стените на купата. Разпределете равномерно с помощта на шпатула. Печете 20-25 минути или докато хлябът леко покафенее и при проба с нож по него не полепва тесто. Нарежете на квадрати и сервирайте веднага.

Още по темата
Още по темата
Тайните на вкусния хляб
Успехът в месенето се крие в добрите продукти и внимателно спазената технология. Имате нужда само от хубаво брашно, съхранявано на сухо, качествена прясна или суха мая...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц