Хляб с пармезан Владимир Ампов-Графа

Хляб с пармезан Владимир Ампов-Графа Лакомник
Хляб с пармезан Владимир Ампов-Графа
Автор:Лакомник

В семейството на Влади Ампов – Графа готви предимно половинката му Мария, но той помага с каквото може. Двамата много обичат да пътуват и често взаимстват от международната кухня. Преди време в САЩ опитали хляб с пармезан и оттогава го приготвя сам и вкъщи.

 

Необходими продукти:

3 с.л. магданоз сушен

1 1/2 ч.л. чесън на прах

3 с.л. лук на прах

1/4 ч.л. сол

5 с.л. масло

2 яйца

1/2 ч.ч. пармезан

Начин на приготвяне:

Намаслете форма за кекс. В средно голяма купа смесете лука, магданоза, чесъна, солта, разтопеното масло и яйцата. Разбийте ги добре. Направете тесто като за традиционен маймунски хляб. Потопете всяко парченце от тестото в яйчната смес и наредете във формата за печене. Поръсете с пармезан. Трябва да се получи ред тесто, ред пармезан. И така до края. Покрийте формата и оставете тестото да втаса за 40-50 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. След като тестото втаса, го запечете за около 30 минути, докато стане златисто.

 

Още по темата
Още по темата
Фънки сам измайсторил баница с ванилия
Димитър Ковачев-Фънки признава, че е отчайващо лош готвач. Прави го обаче само за параван. Поне в това е убедена съпругата му Антония. Тя е категорична, че когато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц