Хляб с маслини и мащерка
Пригответе този пухкав и ароматен хляб за вашето семейство
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя встрани да втасва около час. Маслините се пасират с един стрък мащерка, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. вода. Тестото се замесва с маслиновата смес и се оставя да втасва още 30 мин. Тестото се разстила във формата и се намазва с вода и зехтин. Поръсва се с морската сол и се пече около 30 минути в предварително загрята на 200С фурна.
Още по темата
Добавете към брашното солта и водата (прясното или кисело мляко) и постепенно замесете меко тесто за около пет минути. Намазнете ръцете с олио и продължете да...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп