Хляб с маслини и мащерка

Хляб с маслини и мащерка Лакомник

Пригответе този пухкав и ароматен хляб за вашето семейство

Хляб с маслини и мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

2 пакетчета мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

200 мл топла вода

200 г маслини

прясна мащерка

1 с.л. зехтин

1 с.л. вода

Начин на приготвянe

След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя встрани да втасва около час. Маслините се пасират с един стрък мащерка, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. вода. Тестото се замесва с маслиновата смес и се оставя да втасва още 30 мин. Тестото се разстила във формата и се намазва с вода и зехтин. Поръсва се с морската сол и се пече около 30 минути в предварително загрята на 200С фурна.

 

Още по темата
Още по темата
Индийски хляб
Добавете към брашното солта и водата (прясното или кисело мляко) и постепенно замесете меко тесто за около пет минути. Намазнете ръцете с олио и продължете да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц