Френски сладкиш с извара
Нежен десерт, който се топи в устата
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте маслото със захарта, ванилената захар, лимоновия сок и кора, докато сместа стане гладка. Добавете жълтъците. Смесете гриса с нишестето, бакпулвера и добавете към маслената смес. Прибавете и стритата през сито извара. Разбийте белтъците на твърда пяна и ги добавете към другите съставки. Получената маса прехвърлете във формата за печене, намазана с масло, и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Охладете сладкиша направо във формата, след това внимателно извадете.
Още по темата
Разбийте маслото със захарта, ванилената захар, лимоновия сок и кора, докато сместа стане гладка. Добавете жълтъците. Смесете гриса с нишестето, бакпулвера и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп