Френски чизйкейк

Свеж, лек и приятен сладкиш


Приготвяне
45 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Разбийте маслото със захарта, ванилената захар, лимоновия сок и кора, докато сместа стане гладка. Добавете жълтъците. Смесете гриса с нишестето, бакпулвера и добавете към маслената смес. Прибавете и стритата през сито извара. Разбийте белтъците на твърда пяна и ги добавете към другите съставки. Получената маса прехвърлете във формата за печене, намазана с масло, и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Охладете чийзкейка направо във формата, след това внимателно извадете.
Още по темата

В касерола разтопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, за да се смесят...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп