Френски крем
Великолепно допълнение за вашата празнична вечеря
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нишестето се разбърква с половината захар. Добавят се яйцата и се разбърква, докато няма буци. Останалата захар се изсипва в тенджера и се добавя млякото. Оставя се да кипне. На тънка струйка се изсипва горещото мляко в нишестената смес. Сместа се връща в тенджерата и се вари на тих огън за няколко минути до сгъстяване. Кремът се разпределя в купички и се оставя да се охлади.
Още по темата
Разбийте белтъците на твърд сняг и ги запазете в хладилника. Разбийте жълтъците с меда до сгъстяване на сместа. Втората смес прибавете към белтъчния сняг и новата смес...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп