Френски питки

Пухкава домашна вкусотия за всеки ден


Приготвяне
90 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Смесват се водата, захарта и маята. Втасва 10 минути. Когато маята втаса, към нея се добавя маслото, 2 чаши брашно и солта. Разбъркват се. Постепенно се добавя останалото брашно и се меси до гладко и еластично тесто. Оформя се като топка, намазва се с масло, покрива се с фолио или кърпа и оставя да втаса за час. Втасалото тесто поставяте върху леко набрашнена повърхност и разделяте на няколко части, от които оформяте топки. Поставете ги върху намазнена или покрита с хартия за печене тава. Покрийте ги и оставете да втасат 40 минути. Загрейте фурната до 200 С. Пекат се 10-15 минути до златисто.
Още по темата

Захарта се стрива с яйцата, прибавя се размекнатото масло и отново се стрива. Налива се млякото с разтворените в него мая и сол. Прибавят се канелата,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп