
Стават толкова пухкави, меки и невероятно вкусни




Изсипете брашното в купа, добавете солта, бакпулвера и 1 с.л. с подправки (може и готова мерудия) и разбъркайте добре. Добавете към тях олиото и горещата вода и бъркайте с дървена лъжица, докато започне да се оформя топка тесто. Доомесете с ръце, като може да добавяте брашно, за да стане средно твърдо, гладко тесто. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото на топло да почине. Нарежете лука и зеленчуците на малки кубчета и ги задушете и запържете с малко сол и черен пипер. Разделете тестото на малки топки и ги разточете на тънко. Сложете в средата 1-2 лъжици от зеленчуците и завийте като кифлички или в каквато си измислите форма, така че тестото да закрива плънката. Изпечете в намазнена тавичка в загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 20 минути.

