Ути Бъчваров: Домашната ми кухня е моята лаборатория

Ути Бъчваров: Домашната ми кухня е моята лаборатория Лакомник

Вкусните ястия се раждат, когато ги споделяме с приятели

Ути Бъчваров: Домашната ми кухня е моята лаборатория
Автор:Лакомник

Когато през 1996 година Ути Бъчваров започна да готви в ефира на Националната телевизия, той много бързо се превърна в истинска звезда и абсолютен любимец на дамите. Всички домакини следяха стриктно изявите на Петър, както е истинското му име, и внимателно си записваха всяка рецепта, която той предлагаше. И причините бяха две - от една страна тоталният монопол на БНТ по онова време, но пък от друга безспорния чар и кулинарен талант на актьора. По-късно с появата на частната телевизия в родния ефир в телевизионната кухня постепенно започнаха да влизат нови и нови герои, за да стигнем до днес, когато май вече няма канал, с претенции за политематичност, който да не е наместил из програмата си кулинарно предаване. Ути обаче си остава класика и неслучайно се нареди на трето място в анкетата на Lakomnik.bg за вашите любими тв кулинари. За това го разпитахме кои са любимите му ястия и как ги приготвя.

 

- Готвите ли у дома?

- Разбира се! Това е основната лаборатория за всеки истински кулинар. Там аз и моите съмишленици правим експерименти. Това е територията, на която вечер си готвя нещо, което ми е хрумнало през деня.

- Коя е любимата ви бърза, лесна и вкусна рецепта?

- Ще отговоря с думите на едни мои приятели от Ямбол. Те казват: „Нашата любима рецепта е да си измиеш ръцете и да седнеш на вече сложената маса." Колкото и да ви е странно, това е една от любимите ми рецепти.

- Знаете ли колко ястия сте сготвили?

- Надявам се, че никога няма да мога да върна в паметта си тяхната бройка, защото за мен има много вкусни спомени, но те не са свързани само с конкретиката на храната, а с всичко това, което е заобикаляло храната, когато е била консумирана. Храната се ражда в момента на нейното готвене и в момента на нейното споделяне с приятели.

- Сравнявате ли се с колегите от другите телевизии?

- Никога не ме е занимавала тази тема. Всеки си има своята територия и аз не искам да кръстосвам шпаги. Нека нейно величество публиката, приятелите и всички останали да решат с кого предпочитат да седнат на една маса. 

Още по темата
Още по темата
Мира Добрева приготвя родопски специалитети
Звездата на БНТ Мира Добрева е отлична домакиня и кулинарка, въпреки че скромно признава, че се е научила да готви добре едва след раждането на сина си Георги. Докато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц