Тутманик с маслини и сиренце
Пухкава идея за закуска
Приготвяне
40 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват с половината лимонада. Маята се разтваря в другата половина, след което се прибавя към яйцата. Добавят се солта, захарта, олиото, натрошеното сирене и маслините. Разбърква се, след което се добавя и брашното, като се бърка с дървена лъжица до получаването на гъсто тесто. Подходяща тава се намазнява и набрашнява, тестото се разстила и се оставя да втаса. След втасването се пече в предварително загрята фурна до златисто-кафеникав цвят.
Още по темата
Брашното се пресява три пъти, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат последователно натрошената и размита с хладка вода мая, яйцето, солта,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп