Турски кадаиф

Стандартна рецепта за турски кадаиф


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Наредете кадаифа в намаслена тавичка, като добавите смлените орехи и маслото. Поставете тавичката с кадаифа в загрята фурна. Печете на 180С до зачервяване. Докато десертът е във фурната, можете да приготвите сиропа за него. Той се прави, като вода /600 мл/ се остави да заври, след което се смесва с кафявата захар и лимоновия сок. Сиропът ври около петнадесет минути, след което се отстранява от kotlona. С него се залива изстиналия кадаиф. След това се прибира в хладилника за 7-8 часа и се поднася.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп