Лесна домашна вкусотия, с която ще смаете и гостите
Яйцата се разбиват с пудрата захар, докато побелеят. Към тях се прибавят постепенно брашното, 1 ванилия и настърганата кора на лимона. Тестото се изсипва в тавичка върху намаслена пергаментова хартия и се пече до готовност при 180-200 градуса. Приготвя се пълнежа за тортата, като нишестето се разтваря в прясното мляко и се слагат да се варят на слаб огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Към тях се прибавят захарта. Отделно маслото се разбива на пяна с пудрата захар, след което се смесва с ванилия и шоколада, разтопен на водна баня. Приготвеният млечен крем се оставя да изстине, като от време на време се разбърква. Към него лъжица по лъжица се прибавя масленият крем. Бърка се продължително и бавно, за да не се пресече. Накрая се добавят орехите. Блатът се разделя на две. С 1/3 от крема се залепват двата блата. Останалият крем се намазва отгоре и отстрани на тортата се поръсва орехи.