Торта с шоколадов крем

Торта с шоколадов крем Лакомник

Лесна домашна вкусотия, с която ще смаете и гостите

Торта с шоколадов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10 яйца

450 г пудра захар

450 г брашно

1 ванилия

кора от 1 лимон

2 с.л. нишесте

2 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. захар

100 г масло

4 с.л. пудра захар

2 прахчета ванилия

150 г шоколад

4 с.л. смлени орехи

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват с пудрата захар, докато побелеят. Към тях се прибавят постепенно брашното, 1 ванилия и настърганата кора на лимона. Тестото се изсипва в тавичка върху намаслена пергаментова хартия и се пече до готовност при 180-200 градуса. Приготвя се пълнежа за тортата, като нишестето се разтваря в прясното мляко и се слагат да се варят на слаб огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Към тях се прибавят захарта. Отделно маслото се разбива на пяна с пудрата захар, след което се смесва с ванилия и шоколада, разтопен на водна баня. Приготвеният млечен крем се оставя да изстине, като от време на време се разбърква. Към него лъжица по лъжица се прибавя масленият крем. Бърка се продължително и бавно, за да не се пресече. Накрая се добавят орехите. Блатът се разделя на две. С 1/3 от крема се залепват двата блата. Останалият крем се намазва отгоре и отстрани на тортата се поръсва орехи.

Още по темата
Още по темата
Шоколадова торта с кафе
Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц