Шоколадова торта с портокали
Приготвяне
60 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Намазнете форма с отлепящи се страни с големина до 25 м и загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата и захарта на пухкав и гладък крем и добавете брашното, какаото, като разбъркате добре. Добавете охладеното масло и финално разбъркайте добре. Сипете сместа за блата в тавата и сложете да се пече за 30 минути. Готовия блат охладете и разрежете на 3 отделни. Разтопете шоколада на водна баня за крема. Снемете от огъня и добавете останалите продукти, като бъркате до хомогенност.
В подходящ поднос слепете двата блата с крема на два пъти, като по средата наредите тънки и почистени резени портокали. Направете украса от захаросаните резени портокали и оставете в хладилник за 4 часа.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп