Икономичен и ефектен десерт с неповторим вкус и аромат само за 40 минути
Стъпка 1
За желето накиснете 20 г желатин в 200 мл хладка вода и пригответе по указанията на опаковката. Загрейте сиропа без да кипва, смесете го с желето, сипете в тава и оставете да стегне добре.
Стъпка 2
Пригответе блата като разбиете яйцата, захарта, прибавите какаото, разбъркайте. Добавете бакпулвера, брашното и замесете гъсто тесто. Сипете тестото в тава и запечете до 180 градуса за 15-20 минути.
Стъпка 3
Пасирайте ягодите. Извадете готовия блат и го разрежете на две равни части, едната оставете във формата, а другата смесете с половината от пасираните ягоди. Тази половина в тавата поръсете с останалите ягоди и покрийте с размесения с ягоди втори блат.
Стъпка 4
Загрейте останалия желатин без да кипва и го смесете с млякото, сметана и ваниловата захар. Върху тортата изсипете равномерно нарязаното на кубчета ягодово желе и залейте млечното желе. Оставете в хладилника за около 20-30 минути или докато стегне добре.