
Невероятен летен десерт




Изварата, сметаната и захарта се разбиват с миксер за около 8 минути, докато се получи смес, подобна на майонеза. В подходящ съд се изсипва инстантното кафе, наливат се 1 ч. ч. гореща вода и конякът и се разбърква, така че кафето да се разтвори. Оставя се да се охлади и с получената течност се напояват за кратко една по една бишкотите. Подреждат се в подходящ правоъгълен съд, поливат се с крема и процедурата се повтаря още два пъти. Черешите се почистват от костилките, 10–15 се отделят за украсата, а останалите се смилат. Изсипват се в изварено-сметановата смес и се разбива с миксер 2–3 минути. Върху готовия десерт се настъргва шоколад и се украсява с отделените цели череши. Преди консумация тирамисуто трябва да отлежи в хладилник 7–8 часа, покрито с фолио.

