
Много вкусно и икономично предложение




Нарежете тиквичките на лентичкиу, посолете и оставете да си пусне течността. След това ги запечете с малко олио във фурната или на грил тиган. Счукайте чесъна и го смесете с изварата. Овкусете със сол и черен пипер по желание. Върху всяка лентичка сложете от сместа с изварата и навийте на руло. Наредете в намазнена тава. В тиган разтопете маслото и добавете ситно настърганите скилидки чесън малко да се запържи. След това добавете брашното и разбъркайте хубаво. Постепенно добавяйте от млякото и разбивайте с тел, докато получите желаната гъстота на соса. Подправете на вкус със сол и черен пипер, и излейте сместа върху тиквичките. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна около 20 минути. След това извадете, настържете отгоре кашкавала и върнете във фурната за още 10-15 минути. Оставете ястието да се охлади и поднесете.

