Тиквеник със стафиди и кафява захар



Приготвяне
60 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Сварявате сиропа, като завирате водата, сипвате захарта и бъркате докато се разтопи, оставяте да изстине. Настъргвате тиквата на едро ренде, смесвате я с орехите, стафидите и захарта, мажете всяка кора с четка натопена в олио, поръсвате 3-4 с.л. от сместа и навивате на руло. След което редите в кръгла, намазнена тава на голям охлюв, като започвате от центъра, отгоре поръсвате с малко олио и печете в загрята на 190 градуса фурна до зачервяване. Като я извадите от фурната разпределяте равномерно студения сироп върху горещия тиквеник и завивате с кърпа. Като се охлади поръсвате с пудра захар и поднасяте. Може да сложите канела - много върви, но аз толкова обичам естествения аромат на печената тиква.
Още по темата

Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава до омекване на тих огън. След свалянето от огъня се прибавят захарта, галетата, счуканите орехови ядки и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп