




Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава до омекване на тих огън. След свалянето от огъня се прибавят захарта, галетата, счуканите орехови ядки и канелата. Разбърква се добре и получената смес се използва за плънка.
Корите се напръскват с мазнина и се поръсват с част от плънката. След като се загънат малко, краищата им се навиват на рула, което става по-лесно, ако кората преди това се постави върху чиста хартия или кърпа. Тя се надига леко в единия край и кората заедно с плънката се навива самостоятелно на руло. Готовите рула се поставят в намаслена тава, като допълнително им се придава кръгла форма, като първото руло се поставя в центъра на тавата и се навива в кръг. Останалите рула се нареждат по същия начин. Отгоре тиквеникът се полива с мазнина и се пече в умерена фурна. Готовият тиквеник се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.
