Задушете настърганата на ренде тиква в олиото заедно със захарта, след което смесете със счукания сухар, канелата и ореховите ядки. От брашното, малко сол и вода се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори.
Тестото разделете на топчета, по-големи от яйце и започнете точенето. Докато кората е още малка, не се навива на точилката и се завърта с ръка. При разточването масата и точилката поръсете с малко брашно, за да не лепне тестото. След като кората стане по-голяма, започнете навивате около точилката, като при това навиване става точенето с две ръце. Точенето започва от средата на точилката, като ръцете постепенно отиват към края на кората и точилката. При навиването кората е разточена повече в едната посока, а трябва да е равномерно. За целта кората навийте до края върху точилката, повдигнете, поръсете върху масата малко брашно, за да не залепва и след това развийте кората от точилката върху масата, така че следващото навиване да бъде перпендикулярно на първото. При всяко разточване се ръси брашно, така 5-6 пъти. Ако кората е дебела, още се точи.
Корите поръсете с разтопено масло и плънка и навийте на руло, като ги редите в намаслена тава в кръг. Поръсете баницата с останалото масло и печете около 30 минути в предварително загрята фурна 220 градуса или до получаване на златиста коричка.
След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.