Лесен и страшно апетитен специалитет
Месото се измива и нарязва. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие мръвките. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Месото се вари на кротък огън до готовност. Морковите се почистват и нарязват. Луковата глава се бели, измива и срязва на 4. След час варене на месото, съдът се отхлупва и се добавят моркови, лук и 4- 5 зърна бахар. Сварените мръвки се подреждат в овално плато. По края се аранжират морковените кръгчета. В единия край се слагат четвъртинките лук. В тиган се поставя 1/2ч.ч. краве масло. Жълтъците се разбиват с брашното и сок от половин лимон. Трябва да се получи гладка каша. Добавя се към разтопеното масло. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Жълтъченият сос се приготвя на слаб огън. В порция се поднася парче телешко месо. Добавя се парче лук и морковени кръгчета. Порцията се полива с жълтъчен сос.