Телешко с моцарела
Оригинално предложение за сочно телешко
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се реже на медальони. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие мръвките. Поръсва се щипка сол. Похлупва се. Месото се вари, на тих огън, 60 минути. След това се изваждат мръвките, а бульонът се прецежда. Медальончетата се мажат с горчица. Слага се в тава. Поливат се с прясно мляко, бренди и 1 ч.ч. прецеден бульон. Оставя се за 2 часа да се маринова. След готовност се поръсва риган. Пече се на умерена фурна. Върху всеки медальон се поставя по плочка Моцарела. Връща се за допичане още 15 минути.
Още по темата
Телешкото месо се нарязва на медальони и се подрежда в тавичка за печене. Отгоре върху всяко парче месо се слага червения лук на филийки, залива се с червено вино и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп