Телешко с моцарела

Телешко с моцарела Лакомник

Оригинално предложение за сочно телешко

Телешко с моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г телешки шол

1 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. бренди

2 с.л. сладка горчица

400 г Моцарела за пици

1 с.л. риган

щипка сол

1- 2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Месото се реже на медальони. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие мръвките. Поръсва се щипка сол. Похлупва се. Месото се вари, на тих огън, 60 минути. След това се изваждат  мръвките, а бульонът се прецежда. Медальончетата се мажат с горчица. Слага се в тава. Поливат се с прясно мляко, бренди и 1 ч.ч. прецеден бульон. Оставя се за 2 часа да се маринова. След готовност се поръсва риган. Пече се на умерена фурна. Върху всеки медальон се поставя по плочка Моцарела. Връща се за допичане още 15 минути.

Още по темата
Още по темата
Мариновано телешко върху ризото
Телешкото месо се нарязва на медальони и се подрежда в тавичка за печене. Отгоре върху всяко парче месо се слага червения лук на филийки, залива се с червено вино и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц