Телешко с картофи и босилек
Вкусна идея за обяд, подходяща и за гостите
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Телешкото месо се запържва в не много нагорещен тиган по 5-6 минути от двете страни, докато се образува тъмна коричка. При обръщането не трябва да се използва вилица или нож, за да се запазят соковете. Когато е готово се поставя в предварително загрята до 200 градуса фурна. Пече се 20, 30 или 40 минути в зависимост от предпочитанието. Картофите се сваряват, обелват и се нарязват. След това се запържват с нагорещения зехтин заедно с нарязания на ситно босилек за 5-6 минути. Месото се сервира върху картофите. Поднася се с гарнитура по желание
Още по темата
Месото се нарязва на порции, слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно лук и домати, червения пипер, сол, оцет и вода, колкото да се покрие месото и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп