

Големият български актьор Мариус Донкин отскоро е в нова роля. Той е новият директор на Народния театър. Самият Донкин, познат на зрителите като великия цар Симеон във филма "Златният век" и Лазар в "Петимата от Моби Дик" винаги е интереси в различни области. Затова за него предизвикателствата са начин на живот. Преди време така и се научил да готви. В началото хич не му се получавало, но решил да се отказва и продължил с опитите, докато не постигне успех. Сега е сред специалистите в приготвянето на телешко месо.
Необходими продукти:
500-600 г телешко месо
400 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
2 глави лук
5-6 бр. картофи
щипка черен пипер
70 г масло
сол
олио
магданоз
чубрица
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват и задушават с маслото. Месото се нарязва на кубчета и се запържва с малко олио за около 5-10 минути, прибавя се лукът нарязан на полумесеци, гъбите, картофите нарязани на кубчета, виното и подправките. Оставя се за още 5-10 минути на котлона, като се разбърква от време на време. След това всичко се изсипва в гювеч или йенска тенджера. Съдът се захлупва за да може да се задуши ястието и се пече час - час и половина минути на 200 С.

