Пълнени печурки със спанак на Бай Данчо



Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Изваждат се пънчетата на гъбите и се нарязват на ситно. Поливат се печурките с лимонов сок и се поръсват със сол и черен пипер отвътре. Задушават се нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио. Нарязват се на ситно почистените от семките домати и се разбъркват с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и лучената смес. Пълнат се с връх гъбите с плънката. Поръсват се с останалия кашкавал и се нареждат в тавичка. Поливат се с останалото олио, виното и бульона. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 200С фурна.
Още по темата

Изчистете гъбките, махнете пънчетата им и капнете лимон в чашките. Нарежете на ситно лука, магданоза и пънчетата на гъбите, овкусете със сол и черен пипер и добавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп