Телешко по тайландски
Апетитно предложение с джинджифил
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голяма купа се смесват рибен сос, соев сос и кафява захар. Месото се нарязва на кубчета. Разбърква се с маринатата и се оставя за 30 минути. Лукът се нарязва на тънки филийки. В дълбок тиган се загрява 1 с. л. олио на силен огън. Прибавя се маринованото месо и се запържва докато изгуби розовият си цвят. Изважда се и се поставя в чиния. В тигана се добавя малко олио. Добавя се лукът и се задушава около 3 минути. Прибавят се чесънът и джинджифилът. Всичко се готви 30 секунди и се връща месото. Ястието се поръсва с накълцаните листа босилек.
Още по темата
Телешкото месо се запържва в не много нагорещен тиган по 5-6 минути от двете страни, докато се образува тъмна коричка. При обръщането не трябва да се използва вилица...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп